ČAJ OD ORAHOVIH PREGRADA – ZA INFARKT I SRČANE PROBLEME

Infarkt je ogroman problem koji muči mnoge ljude koje imaju osetljivo srce i loše krvne sudove.

Orah je biljka koja se nalazi svuda oko nas. Često ga koristimo za ishranu, ali on je još i odlično sredstvo za sprečavanje infarkt -a i oporavak i očuvanje krvnih sudovaarterija kroz koje cirkuliše krv od i do srca.

Čaj od orahovih pregrada odlično deluje protiv začepljenja aterija, svih srčanih bolesti i kod temperature izazvane srčanim problemima – posebno se preporučuje pušačima.

Kontinuirano konzumiranje nikotina dovodi do sužavanja krvnih sudova kod dugogodišnjih pušača i zbog toga je ovaj čaj posebna preporuka za pušače.

Infarkt, začepljenje krvnih sudova, orah, pušači, nikotin, sprečavanje infarkta, čaj od orahovih pregrada, visok krvni pritisak, srčane bolesti
Izvor: cajeviza

Sastojci:

  • orahove pregrade (4-5 pregrada)

Priprema čaja:

Priprema čaja od orahovih pregrada je jednostavna. Pregrade je potrebno potopiti u vodu i ostaviti da odstoji preko noći, ujutru treba prokuvati vodu sa pregradama u vodi i kada provri slikuniti sa vatre i sačekati da se ohladi, potom procediti.

Konzumiranje:

Čaj treba piti topao na prazan stomak, u gutljajima.  Pije se 1 dnevno, svaki dan bez prekida.

Kada se redovno pije, deluje i kod regulisanja visokog krvnog pritiska.

Pušačima se preporučuje STALNA konzumacija ovog čaja, svako jutro.

Infarkt, začepljenje krvnih sudova, orah, pušači, nikotin, sprečavanje infarkta, čaj od orahovih pregrada, visok krvni pritisak, srčane bolesti

Izvor: cajeviza 

Simptom infarkta

Tipičan simptom infarkta je pritisak u grudima, stežuć i jak bol u sredini grudnog koša koji traje više od nekoliko minuta, širenje bola iz grudi na vrat i vilicu, ka levom ramenu i levoj ruci, nesvestica, osećaj mučnine, nagon za povraćanjem, povraćanje i hladno preznojavanje.

Ako se primete simptomi

Šta učiniti u slučaju prepoznavanja ovih simptoma?

U slučaju prepoznavanja ovih simptoma, brzina reagovanja je KLJUČNA! Međutim, statistika govori da više od 50% ljudi koji dožive infarkt čeka više od 2h nakon primećivanja simptoma pre nego što potraži medicinsku pomoć. To je totalno POGREŠNO!

Ako primetite ove simptome ODMAH pozovite službe hitne pomoći i recite im simptome i vaše sumnje, jer je vreme presudno!

Ako služba ne može da izađe u kratkom roku idite sami u dom zdravlja.

Slični članci:

Ostavite svoj komentar
Print Friendly
Preporuči prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *