KOREN MASLAČKA PROTIV RAKA – ČAJ – RECEPT

Veruje se da je koren maslačka toliko jak da deluje na rakom zahvaćene ćelije i uništava ih u roku od 48 sati, dok za to vreme ni jedna nova zdrava ćelija ne oboli. Odličan je protiv raka!

Maslačak je nepravedno zapostavljena biljka sa MNOGO lekovitih svojstava. Maslačak ima još i diuretska svojstva, podstiče izlučivanje žuči i čisti jetru, smanjuje holesterol i pomaže kod raznih vrsta alergija. Osim ovih svojstava u sebi sadrži još mnoštvo važnih vitamina i minerala. Sadrži i do 5x više od potrebnog dnevnog unosa vitamina K i 110x preporučenog dnevnog unosa vitamina A.

protiv raka, maslačak, koren maslačka, čaj, priprema, lekovita, rak, karcinom, hemoterapija

Neki naučnici tvrde da koren maslačka deluje mnogo bolje od hemoterapije, koja “ubija” sve ćelije, dok koren maslačka samo one zahvaćene karcinomom.

Na univerzitatu Vindsor u Kanadi izvršeno je inicijalno istraživanje na Odseku za hemiju i biohemiju i zaključeno je da koren maslačka delotvorno “ubija” ćelije zahvaćene karcinomom, bez ikakvih štetnih delovanja na ostale ćelije u telu.

Džon di Karlo, 72-godišnjak se lično uverio u lekovitost maslačka. Posle ne mnogo uspešnih intenzivnih i agresivnih tretmana hemoterapije, na lečenju je bio pune 3 godine. Predloženo mu je da proba sa čajem od korena maslačka.

Nakon samo 4 meseca, piše Natual News, Džon je doživeo remisiju bolesti (delimično ili potpuno povlačenje bolesti).

Protiv raka, maslačak, koren maslačka, čaj, priprema, lekovita, rak, karcinom, hemoterapija

Berba maslačka – korena maslačka

Koren maslačka mora da se bere ili u jesen ili u proleće, kada je sva energija biljke sadržana u korenu. Najbolje ga je brati kada se pojave žuti cvetovi.

Maslačak, tačnije koren treba izvaditi iz zemlje. Paziti kod vađenja da se ne ošteti koren da ne bi izgubio lekovitu tečnost koja se krije u korenu.

Obratiti pažnju na berbu na mestima gde se biljke ne tretiraju hemikalijama, najbolje ni u okolini. Prilikom berbe obratiti pažnju na velike cvetove – jake biljke sa jakim korenom.

Čuvanje ubranog korena maslačka

Za pripremu čaja od korena maslačka se koristi svež i osušen koren. Ako želimo da ga skladištimo potrebno ga je osušiti. U tom slučaju ga pre sušenja treba pažljivo oguliti i iseči na manje komadiće. On se suži na svežem vazduhu raširen na nekoj podlozi sa dobrim protokom vazduha.

Poterbno ga je sušiti 3-14 dana, a on je osušen kada postane krt pod prstima. Kada se osuši, možete ga staviti u teglu i ostaviti na tamnom mestu. Ovako čuvan, svoje lekovita svojstva čuva i do 1 godinu!

Sastojci i priprema čaja – protiv raka

1 kašičicu korena maslačka staviti u 2dcl hladne vode, i zajednu staviti na vruću ringlu da provri, a potom kuvati još 5 minuta.

Nakon toga skinuti i poklopiti da se hladi 10 minuta, a potom procediti čaj.

Konzumacija

Piti 3 puta dnevno PRE obroka.

 Izvor: magazin10 , telegraf

Slični članci:

 

Ostavite svoj komentar
Print Friendly
Preporuči prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *