PRIRODNI ANTIBIOTICI – 6 ANTIBIOTIKA IZ PRIRODE

Antibiotici su bitni zato što usporavaju rast ili uništavaju mikroorganizme, u prvom redu bakterije.

Sledi lista 6 prirodnih antibiotika koji su često delotvorniji od konvencionalnih:

  1.  Beli luk
  2. Med
  3. Kurkuma
  4. Seme grejpa
  5. Kupus
  6. Kokosovo ulje

Beli luk

Ovo neverovatno povrće ima veoma snažna LEKOVITA svojstva. Beli luk je odličan u borbi protiv gripe jer ubija bakterije pre nego što one imaju negativan uticaj na čoveka. Alicin, sastojak u belom luku uništava bakterije, parazite i druge mikroorganizme.

najbolji antiobiotik

Med

Rimljani su ga koristili za lečenje rana i u borbi protiv infekcija na bojnom polju. To je drugi po redu najbolji prirodni antibiotik na svetu, uglavnom zbog svojih antibakterijskih, protivupalnih i i antiseptičkih svojstava. Med oslobalja vodikov peroksid koji pomaže telu u borbi protiv infekcija i blokira ih. Med takođe eliminiše toksine iz krvi i pomaže pravilno funkcionisanje jetre. Takođe je koristan i za probavni trakt.

Kurkuma

Kurkuma ima lepu boju i ukus, ali ima i odlično pozitivno dejstvo na naše zdravlje. Odlična je za ubijanje bakterija! Najbolja je kada se pomeša za medom i tada se ta smasa konzumira ili se može mazati na inficirana mesta.

Protiv nesanice, napitak za nesanicu, nesanica, zlatno mleko, kurkuma, biber, kokosovo ulje, med

Grejp seme

Ekstrakt grejpovog semena ubija više od 800 vrsta virusa, bakterija, gljivica i parazita. Sadrži brojne antioksidanse, jača imunološki sistem, alkalizira organizam i pomaže varenju.

Kupus

Kupus ima pozitivan učinak u borbi protiv raka, zbog njegovih sumpornih spojeva. Takođe, kupus je bogat i vitaminom C. Zbog svojih antibakterijskih svojstava, kupusov sok koji se može zasladiti medom je odličan za poboljšavanje varenja,  u borbi protiv bolesti i pri zadržavanju idealne težine.

Kokosovo ulje

Prednostima kokosovog ulja nikad kraja. Kokosovo ulje ima antioksidanse koji se teško nalaze drugde u prirodi, a takođe ima i protivgljivična i antimikrobna svojstva. Služi za jačanje imuniteta, održavanje idealnog nivoa holesterola i visinu šećera u krvi, kao i povećanje aktivnosti mozga.

Povećajte svoju energiju sa samo 1 kašikicom ovog ulja u svojoj kafi.

prirodni antibiotik, beli luk, med, kurkuma, seme grejpfruta, kupus, kokosovo ulje, gripa, bakterije, infekcije, imunitet, antioksidans

Izvor: biljotekaa

Sličan članak: BELI LUK JE NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK – PRIPREMA TINKTURE

Ostavite svoj komentar
Print Friendly
Preporuči prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *